ДПСУ

На Сумщині активність ворожих ДРГ значно зменшилася – Андрій Демченко

Активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп в Сумській області зараз значно зменшилася. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп, можливо, так нахабно, коли вони в тому числі вступали в бій з українськими воїнами або ж намагалися розстрілювати в тому числі цивільних, зараз значно зменшилася– відповів Демченко на запитання, яка ситуація на україно-російському кордоні на території Сумської області.

Він зазначив, що водночас ситуація по кордону з росією характеризується, як і раніше, тим, що щоденно ворог продовжує обстрілювати українську територію в межах Сумської, Чернігівської та Харківської областей, але більшість обстрілів припадає саме на Сумський напрямок.

Ті дії, які зараз здійснюють Сили оборони у напрямку Сумської області, створюючи таку буферну зону, звісно, дозволяє тим територіям, які знаходяться навпроти цього напрямку, менше піддаватися обстрілам, ніж це було раніше, – сказав Демченко.

Також речник повідомив, що Україна продовжує укріплення державного кордону на рубежі з курською областю росії, що навпроти Сумської області.

На запитання, яка ситуація на кордоні з курською областю і які функції виконує там Держприкордонслужба, Демченко відповів:

Задачі з Державної прикордонної служби, з наших підрозділів ніхто не знімав – це захист та оборона кордону. У цій ситуації ми навіть можемо продовжувати здійснювати заходи з укріплення нашого кордону, тому що, як зазначалося, нам чужих територій не треба.

Він зазначив, що Україна має мати сильні оборонні позиції, адже росія нікуди не зникне.

У нас є міжнародно визнаний кордон, і надалі, зважаючи, що росія загалом нікуди не зникне, зважаючи на те, що ця країна залишатиметься для нас агресором, ми маємо мати сильні позиції, сильні саме оборонні позиції, і прикордонники перші на кордоні. В інженерно-фортифікаційному відношенні зараз є можливість продовжувати укріплювати лінію нашого державного кордону і не допускати будь-яких неправомірних дій, які могли відбуватися на кордоні, – розповів Демченко.

Коментувати