Влада, ВПО, Допомога, Події, Суспільство

На півсотні внутрішньо переміщених осіб стало більше у Шосткинській громаді за минулий тиждень

На сьогоднішній день на обліку Шосткинського управління праці та соцзахисту населення перебуває 6487 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), це на 51 особу більше у порівнянні з попереднім тижнем, повідомила під час апаратної наради при міському голові очільниця установи Антоніна Наймитенко.

Як стало відомо, 148 домогосподарств нашої громади прихистили 314 переселенців, за яких вони будуть отримувати відшкодування від держави за комунальні послуги. Нагадаємо, за кожну особу держава відшкодовує 450 гривень. Управління соцзахисту замовили кошти для сімей ВПО за вересень, всього таких родин у Шосткинській громаді 2053.

Міський голова Микола Нога озвучив інформацію стосовно ставлення мешканців Шостки до переселенців. Виявляється, що 99% співчувають їм, адже розуміють у якому скрутному становищі опинилися ці люди і наскільки важко покинути рідний дім, втративши практично все, приїхати на чужу територію, щоб якось влаштувати своє життя.

Але є один відсоток, які вимагають, кривляться. Я хочу таких людей попередити, не треба гнівити Бога. Люди до нас приїжджають перелякані, напружені. Зрозуміло, що з ними складно спілкуватися, але наш обов’язок – допомогти їм. Не просто допомогти, а з добротою, розумінням. Ми ж на місці, вдома! А хтось з одними бумажками в кишені приїхав, – наголосив очільник громади.

Коментувати