Влада, Економіка, Енергетика

Мешканці Шосткинської громади почали встановлювати сонячні панелі

Під час засідання апаратної наради начальниця управління економіки Дар’я Гребенюк розповіла про продовження впровадження програми по частковій компенсації за встановлення альтернативних джерел енергії.

На минулому тижні підписано проєкт рішення нашими старостами та членами виконкому. Це рішення стосується чотирьох осіб, які забезпечують себе альтернативними джерелами живлення.

Одна особа написала на генератор і три особи на сонячні панелі. Люди обирають різні варіанти і різні варіанти встановлення. Відповідні особи проживають як у приватному секторі, так і в багатоповерхових будинках.

Що стосується приватного сектора, то у більшості випадків сонячні панелі встановлюються на дахах власних будинків. У багатоквартирних будинках сонячні панелі встановлюють на балконах, а також на покрівлях власних прибудов.

Міський голова Микола Нога зауважив, що кошти на цю програму не безкінечні.

Депутатами міської ради на цю програму узгоджено бюджет у сумі 1,2 млн гривень і більше коштів поки немає. Хто перший встигне, той і отримає компенсацію.

Також очільник міста зауважив, що окрім установки генеруючих потужностей, м ешканці повинні навчитись жити в умовах обмежених енергоресурсів.

Якщо лампочка горіла цілий день, то сьогодні потрібно включив-виключив. Є цілий ряд проблем, які виникають у нашому житті з відстутністю достатньлї кількості електроенергії і швидко її поповнити держава не зможе, а кожен з нас зможе себе забезпечити., – наголосив Микола Нога.

Коментувати