Офіційно, Пам'ять, Поліція, Привітання

Капітана поліції з Шостки посмертно нагородили відзнакою президента “За оборону України” – на Сумщині вшанували та вітали поліцейських (+фото)

Участь у заході взяв начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ. Очільник області вручив посмертні державні нагороди сім’ям загиблих поліцейських.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено підполковника поліції Євгенія Покотила, рядового поліції Андрія Федька.

Відзнакою Президента України «За оборону України» (посмертно) нагороджено заступника начальника відділення поліції – начальника слідчого відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління підполковника поліції Олега Юрка, капітана поліції старшого слідчого відділу Шосткинського районного управління поліції Руслана Фараонова, інспектора сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції старшого лейтенанта поліції Вадима Листопада, підполковника поліції Євгенія Покотила, рядового поліції Андрія Федька, старшого лейтенанта поліції Євгена Дорошенка, рядового поліції Владислава Краснянського.

На жаль, ми втрачаємо найкращих. Але ці імена назавжди залишаться в наших серцях. Ми завжди пам’ятатимемо про їх внесок у нашу Перемогу, Перемогу, яку ми обов’язково здобудемо завдяки нашим героям, – підкреслив Володимир Артюх.

Очільник області зазначив, що нацполіція сьогодні відіграє важливу роль в боротьбі за незалежність нашої країни, нашого народу. І функції, які покладені державою на національну поліцію, сьогодні, в умовах воєнного стану, доповнені спеціальними завданнями. Це такі обов’язки, як боротьба з ворогом, робота в прикордонних громадах, забезпечення евакуації, фіксування злочинів рф тощо.

Поліцейські Сумщини беруть активну участь в процесі евакуації жителів прикордоння, і з їх допомогою було евакуйовано більше 14,6 тис. громадян із зони вогневого враження ворога. Ризикуючи своїм життям, представники нацполіції, інші сили безпеки та оборони роблять все можливе, щоб зберегти життя нашим жителям.

Перед представниками нацполіції сьогодні стоять і нові виклики – офіцери безпеки в школах, в громадах, у непростий воєнний час вони освоюють ці завдання і роблять все, для того, щоб безпека для нашого населення була гарантована.

У нас у залі сьогодні присутні представники багатьох різних спеціальностей. Це і слідчі, і оперативники, і криміналісти, і патрульні, і кінологи. І всі ці професії, які сьогодні дозволяють національній поліції бути однією із впливових структур державного рівня в регіоні, у нашій Сумській області.

Я дякую керівному складу нацполіції, усім структурним підрозділам, які сьогодні виконують завдання по захисту і безпеці нашого регіону і в цілому України, – говорив Володимир Артюх.

–Те, як сьогодні увесь український народ, сили безпеки, сили оборони, виконують завдання по захисту нашої України, переконує нас в нашій Перемозі. Бажаю вам бути живими, здоровими і виконувати свої задачі достойно, як того вимагають наші керівні документи.

Очільник області вручив колективу Головного управління Національної поліції в Сумській області Почесну відзнаку Голови Сумської обласної державної адміністрації «За стійкість, патріотизм та ініціативу, проявлені під час виконання завдань територіальної оборони Сумської області, здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

За високі моральні, бойові якості, проявлені під час виконання службових обов’язків у 2023-2024 роках, за самовіддане служіння Сумщині та з нагоди Дня Національної поліції України».

А також Володимир Артюх нагородив кращих поліцейських Сумщини Почесними грамотами голови Сумської обласної державної адміністрації.

Коментувати