Влада, Медицина, Суспільство

За дорученням міського голови усі структурні підрозділи Центру первинної медико-санітарної допомоги будуть забезпечені інтернетом

Шосткинський центр первинної медико-санітарної допомоги обслуговує населення громади, заклад складається з 11 амбулаторій, 5 пунктів здоров’я та 11 медичних пунктів тимчасового базування. Про це на апаратній нараді повідомив в. о. директора ЦПМСД Олександр Мазур.

5 амбулаторій -це міські амбулатурії, всі інші структурні підрозділи розташовані на теріторії населених пунктів Шосткинської громади.

За словами Олександра Мазура, понад 55 тисяч мешканців громади підписали декларації з лікарями та отримують первинну медичну допомогу.

В закладі працює 45 лікарів. На сьогоднішній день практично всі лікарі мають можливість добирати пацієнтів та надавати цю медичну допомогу.

15 структурних підрозділів медичного центру мають твердопаливні котли і взимку опалюються дровами. Амбулаторії, пункти здоров’я та медичні пункти тимчасового базування забезпечені генераторами, тому мають можливість безперебійно працювати.

Очільник первинки проінформував про роботу пересувного амбулаторного мобільного пункту, який має лабораторну складову та фахових спеціалістів. що надають консультативно-лікувальну  допомогу.

Починаючи з травня місяця заклад уклав меморандум з гуманітарною організацією “ХімМедико”, яка допомогає нам обслуговувати найбільш віддалені регіони нашої громади для надання медичної допомоги.

У березні центр ПМСД почав використовувати зручні для пацієнтів 3 аналізатори для роботи з кров’ю та 6 аналізаторів для аналізу сечі, що значно скорочують час для проведення діагностичної процедури.

Також Олександр Мазур розповів про налогоджену роботу медичних пунктів й у селах Тиманівка та Собич. У Тиманівці донедавна була проблема з наявністю лікаря, а у Собичі – медичний пункт був без Інтернету.

Пункт здоров’я у Собичі забезпечений мобільним інтернетом, ми проплатили його на рік, тобто медична сестра має можливість допомогати лікарю оформлювати направлення та рецепти. У Тиманівці налогодили роботу лікаря, який щовівторка приїздить до села.

Міський голова Микола Нога доручив до кінця року забезпечити усі без винятку структурні підрозділи Центру первинної медико-санітарної допомоги інтернетом.

Коментувати