Влада, Енергетика, Новини

Енергетична незалежність: нові можливості для бізнесу Сумщини щодо впровадження розподіленої генерації

Начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ обговорив із представниками підприємств перспективи посилення регіональної енергетичної стійкості, кроки із розвитку альтернативних джерел енергії та стимулювання енергогенерації в області.

Як підкреслив очільник Сумщини, принципово важливим є те, що держава почала працювати на випередження у питаннях розвитку альтернативної генерації.

Головне завдання у міжопалювальний період – максимально підготуватися до стабільної роботи взимку.
Для цього запроваджуються ефективні моделі встановлення додаткових енергопотужностей для підприємств, мінімізуються технічні вимоги, скорочуються терміни відповідних процедур.

Таким чином ми стимулюємо прийняття відповідальних і важливих рішень – забезпечити електроенергією себе і розвантажити загальну енергетичну систему, – акцентував Володимир Артюх.

Перший заступник начальника ОВА Тарас САВЧЕНКО представив присутнім загальну концепцію запровадження розподіленої генерації, розповів про механізми державної підтримки даного напрямку, а також презентував додаткові можливості та бізнес-моделі з упровадження розподіленої генерації.

Серед таких – електростанції на біопаливі, високоманеврені когенераційні установки, сонячні та вітрові електростанції тощо, які є економічно вигідними та прогресивними в умовах напруженої ситуації в енергетичній системі країни через ворожі атаки.

Представники банківських державних установ презентували наявні механізми та гранти для надання фінансування суб’єктів ринку енергетики, акцентувавши, що підтримка таких проектів – у пріоритеті.

Також було заслухано позицію і бачення бізнес-структур щодо посилення енергетичної спроможності в регіоні, обговорено технічні питання і особливості підключення до мережі та розглянуто пропозиції для покращення доступу суб’єктів підприємництва до кредитних ресурсів.

Джерело:Сумська обласна військова адміністрація.

Коментувати