Влада, Суспільство

Евакуація з Гухова, Есмані та Свеси Шосткинського району проходитиме у кілька етапів (+ відео)

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час засідання координаційного штабу Шосткинського району у Глухові обговорив із присутніми першочергові евакуаційні заходи в районі.

На засіданні проаналізували оперативну безпекову ситуацію на Шосткинщині. Відзначено підвищення інтенсивності ворожих обстрілів Глухова, Есмані та Свеси, які зараз потерпають найбільше.

З огляду на те, що ворог щодня завдає десятки ударів, в наслідок чого гинуть люди, руйнується інфраструктура та житло, на засіданні Ради оборони було прийнято рішення розширити перелік населених пунктів для евакуації.

А саме, ще 5 населених пунктів Шосткинського і Конотопського районів підлягають обов’язковій евакуації: Глухів, Есмань, Свеса Шосткинського району, Манухівка та Іванівка, Конотопського району.

Це важлива робота, яка має пройти злагоджено та чітко. Мною підписане відповідне розпорядження, де зазначені завдання, етапи евакуації та відповідальні.

Важливо – спрацювати завчасно, на випередження. Адже доки ми не переможемо і ворог битиме по території, загроза не зникне. Головне – зберегти життя населення, – акцентував Володимир Артюх.

В області вже напрацьовано досвід проведення евакуації населення, яка розпочалася ще понад рік тому. На сьогодні з небезпечних територій евакуйовано вже понад 22 тисячі громадян, котрі переміщені в більш безпечні умови.

Очільник області наголосив, що евакуація проводитиметься у кілька етапів. Наразі потрібно планово та виважено здійснювати всі необхідні підготовчі заходи, проводити оповіщення населення, щоб діяти злагоджено – без ризиків та загроз.

Безпосередньо під час відвідування закладів освіти та охорони здоров’я Глухова, Володимир Артюх обговорив із керівниками плани підготовки та проведення евакуації.

Коментувати