Волонтерство, Допомога, Новини, Суспільство

Дідусь подолав пішки лісом 15 км від свого села до м. Середина-Буда: як гуманітарна місія допомогла йому евакуюватися до Воронізького будинку-інтернату

У прикордонному селі на межі з росією жив дідусь. Все своє життя провів на цій землі. Проте, останнім часом обстріли почастішали, і ситуація ставала все більш небезпечною.

Невдовзі дідусь вирішив залишити рідне місце заради власної безпеки. Навесні, взявши з собою лише необхідні документи, він зібрався з силами і подолав пішки лісом 15 км до міста Середина-Буда.

Це було справжнім подвигом, враховуючи, що чоловік старшого віку та через хворі ноги пересувається за допомогою двох палиць. До працівників гуманітарної місії звернулися представники місцевої адміністрації з проханням евакуювати його. Місця для проживання він не мав,і його тимчасово поселили в лікарню, що постійно була під обстрілами.

Команда “Проліска – Конотоп” оперативно організували евакуацію. Дідусеві була надана медична допомога в Глухівській міській лікарні, де він тривалий час проходив лікування. Паралельно працівники Проліска – Конотоп спільно з працівниками Управління соціального захисту працювали над оформленням статусу та виплат внутрішньо переміщеної особи (ВПО) для чоловіка.

Також допомогли йому оформити пенсію та путівку до Воронізького будинку-інтернату для громадян похилого віку та людей з інвалідністю. І його було успішно релоковано.

Завдяки такій допомозі, дідусь починає нове життя. Тепер він щасливий, маючи можливість жити в безпечному місці з необхідною опікою та підтримкою. Вже розмовляє з оточуючими, навіть вітається з незнайомими людьми. Вже не боїться заходити в супермаркет і освоїв, що таке банкомат. Він вміє поповнити мобільний телефон і навіть заграє з бабцями у відповідь на їх компліменти, розповідають волонтери.

А головне він припинив боятися виходити на вулицю, і полюбив сидіти на лавці. Навіть, коли голосно грюкають двері, він продовжує сидіти спокійно рівно дихаючи.

Гуманітарний Центр “Проліска” продовжує свою важливу роботу, допомагаючи тим, хто цього потребує, і надаючи їм шанс на краще майбутнє.

🕊️🕊️

Коментувати