Акція, Здоров'я, Суспільство

До Всесвітнього дня ментального здоров’я долучилась кожна з бібліотек КЗ «Шосткинська публічна бібліотека», вони показали своє бачення незламності українського духу

Сьогодні Центральна міська бібліотека для дітей та Воронезька бібліотека-філія для дітей долучились до Всеукраїнської акції «Вежа стійкості» у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” за ініціативи Олени Зеленської. Мета акції – привернути увагу до важливості ментального здоров’я, відновлення його шляхом спільної роботи та творчості.

Працівники бібліотеки презентували учням школи №5 символічну «вежу», створену у вигляді інсталяції з новодруків українських книг, біля якої декілька невеликих стосів російськомовної літератури. Вони використовуються, як підставка для української культури. На імпровізованих колонах “вежі” маленькі користувачі закріпили свої малюнки, що символізують силу та стійкість.

«Вежа стійкості» символізує незламність українського духу. Інсталяція у вигляді замкової вежі із символічним використанням книг, інтеграції дитячих малюнків, як форми творчого спротиву російській пропаганді та агресії.

До акції ” Вежа стійкості” долучилась кожна з бібліотек Комунального закладу «Шосткинська публічна бібліотека» та UNITYцентру разом зі своїми користувачами і відвідувачами.

Коментувати