Влада, Енергетика, Новини, Суспільство

Депутати Шосткинської міської ради прийняли рішення про часткову компенсацію мешканцям громади вартості закупівлі альтернативних джерел енергії

12 червня, відбулося чергове пленарне засідання сесії міської ради. Депутати розглянули понад двадцять питань. Серед яких було й про порядок надання часткової компенсації вартості закупівлі альтернативних джерел енергії.

Як вже повідомляв наш сайт, у Шосткинській громаді планується реалізація програми по компенсації вартості придбаних сонячних станцій, панелей, вітрогенераторів, гідрогенераторів, теплових насосів. Дія програми розповсюджується як на пересічних мешканців, так і на суб’єктів господарювання. Місцева влада буде частково компенсувати вартість придбаного обладнання, але не більше 10 тис грн.

Прошу прийняти цей проєкт, бо кожен з нас повинен запебезпечити себе джерелами, які будуть альтернативними і незавлежними від централізованої системи, – звернулася до депутатів начальниця управління економіки Шосткинської міськради, Дар’я Гребенюк.

Міський голова акцентував увагу, що частково буде компенсуватися тільки обладнання, яке генерує електроенергію.

Чому ми саме так поставили питання? Ви знаєте, що ворог розбомбив генеруючі компанії і ми таким чином будемо стимулювати енергоспоживання в нашій громаді.

Коментувати