Відео, ВПО, Допомога, Евакуація, Новини, Суспільство

Відсьогодні у Шостці запрацював хаб для евакуйованих жителів сусідніх громад (+ відео)

До Шосткинської громади чи не щодня приїжджають мешканці з сусідніх прикордонних населених пунктів, які нещадно став обстрілювати ворог. З кожнем тижнем інтенсивність обстрілів тільки збільшується. На цьому загострив увагу міський голова Микола Нога. Він зауважив, що ворог сконцентрував свої сили на північному напрямку, на таких містах, як Глухів, Свеса, Ямпіль, Есмань.

Нам поставлена задача, спільно з цими громадами, допомогати евакуйованим – приймати їх, допомогати відправитися далі, визначитися з маршрутами та цілий ряд напрямків.

Керманич громади повідомив, що сьогодні у Шостці розгортають хаб для евакуйованих жителів сусідніх громад. Там буде організовано цілодобове чергування, куди може будь-який житель півночі Сумської області звернутися і отримати необхідну допомогу по евакуації.

Наразі на обліку в Управлінні праці і соціального захисту населення Шосткинської міськради перебуває 6436 внутрішньо переміщених осіб і це на 68 осіб більше у порівнянні з попереднім тижнем, проінформувала керівниця установи, Антоніна Наймитенко. Вона наголосила, що на минулому тижні здійснили перші виплати для ВПО за вересень, на суму майже 13 млн грн. Дані виплати отримали 5224 особи.

Антоніна Миколаївна наголосила, що в новоствореному хабі для евакуйованих осіб, можна отримати будь-яку інформацію, допомогу психолога, юриста, доставку до перевізника у межах Шосткинського району, а також послугу з перебування певний час у хабі (відпочити, випити чай, каву тощо).

Микола Нога повідомив, що Шосткинська громада буде відпрацьовувати транспортну логістику по району.

Є така служба, як “Білі янголи”, яка займається безпосередньо евакуацією з передньої лінії розмежування від кордону, а якщо це такий населений пункт, як Глухів, Свеса, Ямпіль, то це ми будемо надавати таку допомогу.

Наразі на Шостку покладені не лише логістичні обов’язки по евакуації мешканців прикордонних територій, а й гуманітарні, інформаційні послуги   безпекові.

Ми зацікавлені, щоб життя там було, щоб там працювали транспортні послуги, могла доїхати швидка допомога з нашого центру. Тобто всю логістику і допомогу ми зобов’язані надавати цим громадам… Це наш обов’язок не тільки перед людьми, а й перед Богом.

Микола Нога зауважив, що допомога з евакуації людей стосується не тільки працівників міськвиконкому, а й старост громади.

Хтось захоче поїхати в Клишки, Чапліївку, хтось захоче жити в Тиманівці, там є у нас окремі будинки, які не заселені, будемо допомогатим навіть їх ремонтувати. Ось такі обов’язки покладені на нас на цей тиждень, серйозно сконцентруватися над цією задачею.

Міський голова зазначив, що з прикордонних територій будуть евакуюватися не лише люди, а й окремі установи, в тому числі і на територію Шосткинскьої громади.

Коментувати