Відео, Допомога, Новини, Сільгоспгосподарство, Суспільство

“Вся трава, яку їдять люди, вирощується у мене на городі”, – Валентина Грибань. Як жителька села Клишки за грантові кошти вирощує городину (+ відео)

Під травою, яку вона вирощує на городі, Валентина Грибань має на увазі городину. Ця жителька села Клишки, що у Шосткинському районі, – учасниця Програми підтримки домогосподарств від Українського Червоного Хреста. Завдяки фінансовій підтримці реалізує свій бізнес-план з вирощування городини.

Жінка закупила голандське насіння та систему поливу. І все було б чудово, якби не град, який серйозно пошкодив городину. «Образливо, звичайно отак втратити урожай» – каже пані Валентина й дякує Богові, що втрачено не все. А Червоному Хресту – за підтримку, бо далі має план закупити теплицю, про яку вона мріє.

Як ми вже повідомляли, Товариство Червоного Хреста України за сприяння Шведського Червоного Хреста на Сумщині реалізовують Програмк підтримки життєдіяльності домогосподарств, які зазнали негативного впливу від наслідків війни.

Участь у програмі беруть мешканці Клишківського, Чапліївського та Воронізького старостинських округів, а також міста Шостка.

150 домогосподарств отримали фінансовий транш на розвиток власної справи.

Проєктна підтримка – це надання цільової грошової допомоги для створення/відновлення джерела прибутку. Для цього заявники мали розробити й захистити План розвитку власної справи. Тепер, після отримання коштів учасниками, команда проєкту здійснює моніторинг дотримання умов та виконання Планів, – пояснюють Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України

Коментувати