Культура, Проєкти, Суспільство

Активний відпочинок та найкрутіші розваги для дітлахів організували активісти ГО «Сила інтелекту» та КЗ «Шосткинська публічна бібліотека» в рамках проєкту «Переможні горизонти 2.0» (+фото)

2 липня у самому центрі села Ображіївка сталася творча пригода. На галявині біля бібліотеки розгорнувся майданчик, де проходило одразу декілька івентів.

Плямографія і ткацтво – це те, що діти спробували зробити вперше у своєму житті. Вони перетворювали плями у фантастичні зображення та створювали композицію на ручному ткацькому верстаті.

Керували процесом, всіляко допомагали розвивати творчу уяву та фантазію, викладачка художнього відділення Шосткинської дитячої школи мистецтв Неля Якименко, та її помічниця Анастасія.

Сьогодні ми з вами пограємо і пофантазуємо. На кожному малюнку зображена пляма. Пляма цікава, незвична. Ви всі любите видумувати, творчо мислити, розвивати свою уяву, і це задання розвиває всі ці здібності – акцентувала Неля Миколаївна і запропонувала всім дати волю своїй уяві.

Плямки магічним образом перетворювалися у фантастичні зображення: наших оборонців, вісників миру, квіткові букети, космічні ракети, морські персонажі.

Якщо висловити думку всіх дорослих – то всі роботи юних художників неперевершені. Діти дивували своєю креативністю та фантазіями.

Роботу Богдани визнали найкращою:

Я намагалась намалювати голуба миру, який бореться за перемогу. Голуб – це така свята пташка, яка символізує мир, перемогу і цим малюнком я хотіла донести, що перемога буде.

Неля Миколаївна та Анастасія зацікавити дітей ще корисним рукоділлям: мистецтвом ткацтва. Такий майстер-клас зайшов на «ура». Техніка трохи незвична, але виходить красиво і результат старань одразу ж видно.

Ткацтво хоч і вважається найдавнішим ремеслом, але воно дуже пасує сучасникам. Добре розвиває координацію, зміцнює пальці та має терапевтичну складову.

У дітей цей процес формує естетичний смак, розкриває здібності, мотивує до мистецької діяльності. А ще це відродження народного ремесла та української культури, – впевнена Неля Миколаївна.

Організаторка заходу- працівниця Ображіївської бібліотеки-філії Наталія Чещевая

“Переможні горизонти 2.0” – проєкт ГО Сила інтелекту та КЗ “Шосткинська публічна бібліотека” реалізується коштом бюджету Шосткинської міської територіальної громади.

Коментувати