102, Події

У Шостці жертвою псевдобанкірів стала місцева жителька, яку ошукали на 2 700 гривень

У Шостці жертвою псевдобанкірів стала місцева жителька. Жінка надала телефонним співрозмовникам, які назвалися в розмові представниками фінансової установи, інформацію по своїй «кредитці». У результаті цього необдуманого вчинку з її рахунку зникло 2 700 гривень, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

З заявою про шахрайство до поліції Шостки звернулася 44-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на її мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка в розмові назвалася представницею банку, де обслуговується заявниця.

Телефонна співрозмовниця повідомила шосткинку, що її рахунки заблоковані, а для їх відновлення потрібно провести ряд операцій. В подальшій розмові з іншими «представниками банку» жителька Шостки дізналася – нібито, з її рахунку несанкціоновано знімають гроші сторонні люди. Аби терміново заблокувати «кредитку», жінка назвала телефонувавшим номер телефону, який прив’язаний до її картки, номер самого фінансового документу, строк його дії та cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні. Останні хотів дізнатися ще й код з «смски», проте заявниця відмовила їм, пояснивши – не вміє спілкуватися по телефону і одночасно перевіряти повідомлення. Поклавши слухавку та запідозрив неладне, жінка зателефонувала на «гарячу» лінію банку. Її сумніви підтвердилися. З’ясувалося, що зловмисники, отримавши від шосткинки потрібну інформацію, невеликими сумами стали знімати гроші з її «кредитки». За досить нетривалий час з рахунку жінки зникло 2 700 гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться заходи щодо встановлення осіб аферистів. Правоохоронці звертаються до громадян з проханням недовіряти телефонним співрозмовникам, ким би вони не називалися, а обов’язково перевіряти надану ними інформацію, звернувшись до установи, працівником якої називається телефонний співрозмовник.

Коментувати