COVID-19, Здоров'я

Сумщина очікує 2280 доз вакцин Coronavac виробництва компанії Sinovac Вiotech проти Covid-19

Інформацію щодо термінів надходження зазначеної вакцини і хто саме отримає щеплення позвучив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО під час брифінгу, повідомляє Сумська ОДА.

За його словами, у кінці цього тижня очікується отримання нової вакцини проти COVID-19 – CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

– Мова йде про 2280 доз для Сумської області, – повідомив Сергій Бутенко.

Як і анонсував раніше Міністр охорони здоров’я Максим СТЕПАНОВ, перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення буде організовано для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до олімпіади в Токіо, представників Національної поліції та Збройних Сил України.

Нагадаємо, що в Сумській області вакцинація триває більше місяця. Наразі вже фактично завершується третій етап. Активно над цим працювали 9 мобільних бригад та 88 стаціонарних пунктів щеплення по всій області.

Медичні працівники, учасники бойових дій, вчителі, публічні та громадські діячі запрошувалися до вакцинації та за власним бажанням отримали щеплення.

Коментувати