Події, Суспільство

Підозрюваний у розбещенні дитини може вийти на свободу

Прокурор Кролевецького відділу Конотопської окружної прокуратури та слідчий поліції звернулись до суду з клопотанням про обрання 28-річному підозрюваному в розбещенні малолітнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Рішенням Кролевецького районного суду 8 червня 2021 підозрюваного взято під варту, при цьому суд визначив заставу в розмірі 45 тис. грн.

Мова йде про раніше 4 рази судимого неодруженого чоловіка, який не має постійного заробітку та схильний до вживання спиртних напоїв. Саме цей чоловік 6 червня 2021 року в м. Кролевець певний час слідкував за 7-річним хлопчиком. Зайшовши за ним у під’їзду, затулив хлопчику рота та намагався зняти з нього штани. Лише дивом дитині вдалось вирватись та втекти. Чоловіка затримали співробітники поліції через декілька годин. І саме цей чоловік найближчим часом може опинитись на свободі, сплативши заставу.

Прокуратура не погоджується з таким рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу, а також наполягатиме на триманні під вартою без права на заставу.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітнього) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Пресслужба обласної прокуратури

Коментувати