Новини

Міський голова закликає бажаючих брати земельні ділянки в селах шосткинської громади та обробляти їх

Під час засідання виконкому, Микола Нога звернувся до старост старостинських округів, аби ті тримали на контролі можливість надання земельних ділянок площею 2 га тим, хто бажає вести особисте сільське господарство у нашій громаді. За його словами, вже є люди, які  цим зацікавилися. Керманич громади наголошує, що більшість таких людей має бути мешканцями певних старостинських округів, але якщо земельну ділянку візьме хтось з міста чи іншого села – це теж позитивно. 

– Я не заперечую, якщо хтось із вас, вашої сім’ї візьме ділянку і сам її буде обробляти. Не віддасть комусь в оренду, а сам буде на ній працювати. У нас такі приклади є і серед старост також і це гарно. Люди будуть дивитися на вас і самі захочуть взяти ділянку.

Микола Нога впевнений, якщо людина ніде не працює і має бажання взяти земельну ділянку та обробляти її, то може заробити на цьому не менше, ніж на державній службі. Як приклад, він навів західний регіон країни, де засіяний і засаджений кожен клаптик землі.

– Чужі землевласники, які панують на нашій території – забрали, що їм треба і виїхали. Да, добре, що земля не гуляє. Да, добре, що вони податки платять. Але це абсолютно не те! Треба, щоб наші люди були зайняті… Не буде в селі людей, які обробляють ділянки землі та на цьому живуть – ми села втратимо!

Міський голова закликав старост зайняти в цьому питанні активну позицію, а з боку міської влади пообіцяв всіляку підтримку.

Коментувати