Здоров'я, Події

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав на Сумщині обласний онкодиспансер

Міністр зустрівся з керівництвом закладу, лікарями, оглянув умови лікування та перебування хворих. Також спільно з керівництвом Сумщини обговорив можливості придбання сучасного медичного обладнання та надання диспансеру пакетів НСЗУ, повідомляє Сумська ОДА.

Дмитро Живицький та Віктор Федорченко показали Віктору Ляшку, в яких умовах лікуються в області хворі на онкологію, розповіли про те, що заклад потребує лінійного прискорювача та іншого дороговартісного обладнання, яке придбати за кошти обласного бюджету немає змоги.

Головний лікар онкодиспансеру Володимир ШЕВЧЕНКО розповів Міністру, що у закладі дуже потужний і професійний лікарський склад. Є всі необхідні спеціалісти. Диспансеру потрібен тільки капітальний ремонт та сучасне обладнання. Уже виділені кошти на комп’ютерний томограф і пройшов тендер. Тож найближчим часом обладнання надійде до закладу. Черга за лінійним прискорювачем.

На реконструкцію приміщення онкодиспансеру та придбання обладнання кошти збирають усією областю.

– Збираємо «усім миром», адже розуміємо необхідність для жителів області якісної діагностики та лікування цих захворювань. Долучаємо до цього і громади, і аграріїв, і меценатів», − наголосив Дмитро Живицький.

Віктор Ляшко повідомив, що поряд зі збільшенням зарплат для лікарів влада працює над тим, щоб в регіонах було якісне і дороговартісне медичне обладнання. Це стосується, зокрема, встановлення сучасних ангіографів та іншого обладнання.

Також Міністр додав, що під час візиту Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО до США, в рамках домовленостей відкрито кредитну лінію, аби за два роки оновити матеріальну базу в лікарняних закладах України. У цьому сенсі Віктор Ляшко пообіцяв всіляко сприяти сфері медицини Сумщини, особливо, що стосується онкології. Він попросив, аби всі побажання, які сьогодні були озвучені, управління охорони здоров’я облдержадміністрації направило до Міністерства.

Коментувати