102, Новини

В одному з гуртожитків Шостки у студентки вкрали мобільний телефон

Скориставшись вдалим моментом, зловмисник поцупив з кухні гуртожитку чужий «мобільний», який власниця необачно залишила без нагляду. Чужий гаджет він майже одразу продав. Втім, поліцейські не лише викрили зловмисника, а й розшукали та повернули дівчині її телефон.

За інформацією Шосткинського районного управління поліції із заявою про крадіжку звернулась неповнолітня студентка одного з навчальних закладів міста. Вона розповіла, що залишила на кухні загального користування гуртожитку свій телефон на зарядці, а за якийсь час виявила його зникнення.

Опитавши мешканців гуртожитку, ювенальні поліцейські встановили причетність до крадіжки 17-річного учня цього ж навчального закладу. Як з’ясувалося, викрадений «мобільний» хлопець встиг продати, а виручені кошти витратив на свої потреби. Правоохоронці знайшли, вилучили та повернули власниці її «мобільний».

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яке вже спрямоване до суду. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. Остаточне покарання чоловіку визначить суд.

Коментувати