Війна РФ проти України, Події, Суспільство

АТ «Сумигаз»: оперативно відновлюємо газові мережі та обладнання, оскільки не залежимо від російських комплектуючих

З початком повномасштабної війни газові мережі Сумщини потребували й потребують термінового відновлення після обстрілів та бомбардувань. Відновлювати розподіл газу до домоволодінь та підприємств вдається завдяки правильно обраній стратегії, – переконані в АТ «Сумигаз». Компанія ще три роки тому взяла курс на повну заміну радянських і російських технологій в газорозподілі, тож газові мережі Сумщини працюють переважно на європейських складових.

На сьогодні в області замінили 175 газорозподільних пунктів на сучасні з європейським обладнання, працюють 278 шафових розподільних пунктів українського виробництва RGC Production, крани, регулятори, ковери, лічильники та ремкомплекти для регуляторів – теж європейського виробництва. Партнерські відносини з іноземними виробниками, власні логістичні маршрути і хаби дали можливість швидко відновлювати газопостачання в деокупованих регіонах і проводити ремонти мереж і газового обладнання після обстрілів.

Використання європейських технологій в розподілі газу формує новий рівень безпеки наших клієнтів, – переконані в компанії. Для прикладу, в 2021 році газовики Сумської області модернізували понад 400 об’єктів на мережах для безаварійної роботи системи газопостачання.

Утримання газорозподільних мереж і споруд на них, модернізація, капітальні та поточні ремонти фінансуються з коштів, що надходять у вигляді плати за доставку газу.

Коментувати